domingo, 24 de enero de 2010

Can Marcer
Vista de sota la riera de Jafre camí PR-C 37.
La Fassina

A mitjan segle XIX es va transformar en una destil-leria d'aiguardent (una fassina) que pertanyia a la familia Torrents, de Vilanova i la Geltrú.

Avui, l'edifici, totalment restaurat, és la seu d'una empresa que disposa d'una amplia oferta de productes artesanals i alimentaris. Des de la Fassina, cal seguir el PR-C 37 i prendre la pista que porta cap a Plana Novella, passant pel fondo de les Llenties, paratge d'especial interès botànic.




Jafre


Jafre és un petit llogaret abandonat i avui, quasi enrunat. Està datat del 1139 i, segons escriptures trobades a la comarca, se sap que el 1413 ja no hi vivia ningú. No va ser fins al segle XVII que va repoblar-se, en un moment en què la família Catà, primer, i els Papiol de Vilanova i la Geltrú, més tard, eren els barons d'aquesta quadra. Després de la Guerra Civil, el nucli va quedar abandonat i avui només compta amb les ruines de la casa del baró, la dels masovers, la del rector i l'església de Santa Maria de Jafre.



Veure enllaç: http://www.seamp.net/jafra.htm



L'edifici annex és la casa dels barons.






El campanar d'espadanya.













El temple va ser reformat els anys 1688, 1850 i 1898. A la llinda de la porta hi figura la data de la reforma que es va dur a terme el 1850.


















L'edifici, d'una sola nau, ha anat sofrint diverses reformes al llarg del temps, a partir d'una primitiva capella.














No hay comentarios:

Publicar un comentario