jueves, 2 de diciembre de 2010

Olivella i els seus voltants

Itinerari
Can Grau - GR-5 - GR-92.3 - Santa Susanna - Mas Vendrell - Castell Vell d'Olivella - Font del Rector - PR-C37 - Cal Montaner - Olivella

Ruta: Circular
Lloc: Parc Natural del Garraf
Senderistes: 70
Sortida: 28-11-10
Distancia recorregut: 11 km
Guiada per: Toni Inglada
Grup: Col-lectiu Ecologista Bosc Verd
Enllaç fotografies de la caminada: http://www.caminades.tk/
http://www.boscverd.org/bv/



Sortirem a caminar des de la masia de Can Grau, documentada al segle XVI i des de l'any 1991 funciona com a escola de natura dins del Parc Natural del Garraf, Disposa també d'un itinerari sensorial i observatori astronòmic.
Darrera de la masia agafem el corriol GR 5 que ens portarà en suau pujada fins el enllaç senyalitzat del GR 92.3 tot de baixada fins a Santa Susanna, un caseriu situat damunt d'una gran penya, originari del segle XII i dominant la plana de vinya al seu voltant.
Seguirem el sender entre les vinyes i agafem un corriol a l'esquerra de pujada al mas Vendrell, pasat el mas un altre corriol a la dreta ens portara a veure les restes de l'església de Sant Pere de Castellvell i el castell d'Olivella datat l'any 992 i situat a d'alt del puig Moli a 304 metres d'alçada.
Desfem el corriol tot de baixada pasant per les ruïnes de la casa del Rector i la font del Rector, deixem el corriol i enllacem el PR-C37 pasant pel costat del barret del Rector.
Arribem al poble d'Olivella, on visitarem el casc antic d'aquesta bella població del Garraf.















No hay comentarios:

Publicar un comentario