martes, 25 de enero de 2011

El Montgròs del Garraf

Itinerari

Sota-Ribes - PR-C 143 - Masia La Coma - Masia Can Sidro - Font d'en Sidro - Turó de la Ganassa - Els Vinyals - Obaga del Montgròs - El Montgròs (359m) - Túnel boca Sud del Montgròs - Mas del Montgròs - La Masieta - Església Vella i Castell de Ribes - Pi de la Palanca - Sota-RibesRuta: Circular
Lloc: Parc del Garraf
Senderistes: 62
Distancia recorregut: 14km
Guiada per: Toni Inglada
Sortida: 23-01-11
Grup: Anem a Caminar Sta. Margarida i els Monjos
Enllaç fotografies de la caminada: http://www.caminades.tk/Iniciarem la caminada al antic nucli de Sota-Ribes (Sant Pere de Ribes), on es troba L'església Vella i el Castell de Ribes o de Bell-lloc a dalt d'un turó.
El Montgrós de 359m i dins del Parc del Garraf, forma part dels darrers contraforts orientals del massís del Garraf, coronat per antenes de ràdio i televisió que donent senyal al Penedès i Garraf.
El bosc per la vessant de Sant Pere de Ribes és present fins gairebé dalt del cim, el 13 de maig del 1.997 es declara un incendi per la vessant sud que l'afectà de manera important.
Son presents la urbanització els Vinyals pel municipi de Sant Pere de Ribes i Califòrnia que arriba a poca distancia del cim pel municipi de Canyelles.
Actualment per sota la muntanya hi han fet el Túnel de l'Eix Diagonal C-15.

2 comentarios:

 1. Viendo tu estupendo reportaje fotográfico, parece que camino a vuestro lado. Me parece un recorrido muy interesante, por todos los hitos tan excepcionales que se aprecian.

  Una abraçada,

  Luis.

  ResponderEliminar
 2. Hola Pepsans, siempre que veo tus fotos con tanta gente me da mucha envidia y ya te lo he dicho mas veces, porque la mayoria de las veces me gustaria ir en grupo, aunque también me gusta la soledad(cada vez menos) y la compañia de Loli por supuesto con la que hago la mayoria de las excursiones y que me da sopa con ondas a la hora de andar.
  Una excurisón bien guapa y con un poco de todo.

  Una abraçada

  ResponderEliminar