martes, 17 de agosto de 2010

Teide

El Teide està situat en el centre de l'illa de Tenerife. Es l'única zona d'alta muntanya subtropical d'Europa.
El cràter té 80 m de diàmetre amb una alçària màxima de 3.718 m, sent el lloc més alt d'Espanya i de tots els arxipèlags atlàntics.
El primer que crida l'atenció és la gran caldera, Circ de Las Cañadas, depressió d'uns 17 Km de diàmetre. Està limitada al nord-est, est i sud per abruptes zones escarpades de fins a 700 m de desnivell.
Tot el parc es troba per sobre els 2.000 m s'altitud, exempt de la influència de la humitat que aporten els vents alisis i amb unes condicions climàtiques totalment diferents de la resta de l'arxipèlag.

Enllaç: http://reddeparquesnacionales.mma.es/teide/index.htm

Entrada al Parc per Boca Tauce.



Pico Viejo 3.134 m.




Pico Viejo i Teide.





Alto de Guajara.









Parc Nacional del Teide


La baixa humitat relativa en qualsevol epoca de l'any, al costat de l'escassetat de precipitacions, li confereixen una aridesa dificilment comparable a altres àrees de muntanya, totalment blanc per la neu a l'hivern, cobert de vius colors a la primavera, árid i sec a l'estiu.











Roques de García. Roques de García.







Flora i Fauna del Parc Nacional del Teide.




















Lagarto tizón.















































3 comentarios:

  1. Hola, Pepsans, ofreces un magnífico reportaje de ese parque del Teide. Con las fotos nos muestras sus elementos más emblemáticos, así como el Teide, espectacular montaña casi de obligada visita.

    Una abraçada,

    Luis.

    ResponderEliminar
  2. Hola Pepsans, un lugar sin lugar a dudas digno de visitar, yo todavía no he podido hacerlo. Tu reportaje, de revista de viajes.

    Un abrazo

    ResponderEliminar