miércoles, 30 de marzo de 2011

Santuari de Foix

Itinerari
Barri Cusconar església de Santa Maria de Foix - Mas Florit - Cal Via - Trull de les Valls - El Foix - Font dels Pèlags - Font de Can Rossell - Can Rossell de les Bassegues - PR-C 150 - Font del Rector - Santuari de Foix - Cova de la Verge - Font dels Giberts - Ermita de la Mare de Dèu de Foix - Cal Francesc - Torrent de la Berna - El Foix - Barri Cusconar església de Santa Maria de Foix



Ruta: Circular
Lloc: Municipi de Torrelles de Foix
Senderistes: 29
Sortida: 27-03-11
Distancia recorregut: 13,3km
Guiada per: Toni Inglada
Grup: Anem a caminar Sta.Margarida i els Monjos

http://www.catalunyamedieval.es/santuari-de-la-mare-de-deu-de-foix-torrelles-de-foix-alt-penedes/
http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=8124
http://ca.wikipedia.org/wiki/Mare_de_D%C3%A9u_de_Foix
http://www.caminades.info/
http://www.torrellesdefoix.cat/turisme/torrelles.asp


Església de Santa Maria de Foix
Aqui començarem la caminada per prendre direcció a la barriada de cal Via, baixant fins les ruïnes del trull d'oli de les Valls i els pèlags del riu Foix.
Seguirem el camí de pujada en direcció a Can Rossell de les Bassegues fent parada per l'esmorzar, per a continuació anar a la font del Rector i arribar al Santuari de Foix.
Després de fer la visita, baixarem per un corriol fins la font dels Giberts i seguin un senderó que ens porta a la ermita de la Mare de Déu de Foix, continuem el PR-C 150, fins arribar al torrent de la Berna on seguirem per un corriol per enllaçar un camí paral-lel al riu Foix que ens portarà al inici i final de aquesta caminada.





























































































Església de Santa Maria de Foix, punt de sortida i arribada de la caminada

Mas Florit

El Foix

El Joan Coll emb plena forma



Trull de les Valls

Creuant el Foix





Els pèlags del Foix




Font dels Pèlags
PR-C 150, camí del Samsó al seu pas per Can Rossell de les Bassegues

Cuidadin emb el gat de Can Rossell El guia Toni a la Font de Cal Rossell Esmorzan a Can Rossell La mina de la Font del Rector El Santuari de Foix, romànic dels segles XII-XIII, on s'hi venera la Mare de Déu de Foix, patrona del Penedès. Excel-lent talaia de la comarca a 645m d'altitud La Cova de la Verge Corriol de descens a la font Els Giberts Els Giberts i Santuari de Foix Font Els Giberts Seguim el corriol fins l'ermita de Foix Del any 1707 Torrent M.D. del Foix PR-C 150, camí del Samsó Barraca de pedra seca al costat del camí Cavalleria Panell del Cal Francesc - torrent de la Berna Torrent de la Berna Del torrent de la Berna al riu Foix emb un moment i som Creuant el riu Foix I finalment arribem al punt final de aquesta caminada. Fins la propera...

2 comentarios:

  1. Hola Pepesans, hay que ver lo bien que lo pasais por esos senderos y desde luego algunos estan en plena forma saltando los arroyos, pero a otras hay que empujarlas del culo para subir las cuestas.
    Arroyos y cascadas de lo mas agradable se ven en las fotos.

    Una abraçada

    ResponderEliminar
  2. Wow, there are many historical points to visit.
    Please check out my game Traffic Racer .
    Thanks

    ResponderEliminar