martes, 14 de junio de 2011

La Vall de Santa Fe

Parc Natural del Montseny
Itinerari
Santa Fe de Montseny - Font de Passavets - Fageda Gran - Aveteda - Coll Pregon - Observatori meteorològic - Turó de l'Home - GR 5-2 - Coll Sesbasses - Puig Sacarbassa - Coll de les Agudes - Les Agudes - Font de Brianço - El Convent - Pla dels Ginebrons - Santa Fe de Montseny

Santa Fe de Montseny (1.138m)punt d'inici i final del recorregut


Camí vers la font de Passavets


La font de Passavets


Fageda GranRiera de PassavetsAveteda


Camí pujada al cim

Ruta: Circular
Lloc: Santa Fe de Montseny
Senderistes: 72
Sortida: 12-06-11
Distancia recorregut: 12km
Guiada per: Toni Inglada
Grup: Anem a caminar Sta.Margarida i els Monjos


Enllaç fotografies de la caminada: http://www.caminades.tk/
http://es.wikipedia.org/wiki/Parque_Natural_del_Montseny
El Parc Natural del Montseny va ser inclòs per la UNESCO dins la xarxa mundial de reserves de la biosfera, degut a la seva diversitat de paisatges de flora i fauna.Situat a la Serralada Prelitoral Catalana, de la qual és el massís més enlairat,ocupa una extensió de 31.063,94 hectàrees,distribuïdes entre divuit municipis que pertanyen a tres comarques (Osona,la Selva i el Vallès Oriental)essent en aquesta última i en ple cort del Montseny,concretament al municipi de Fogars de Montclús,on tindrà lloc la caminada.
L'inici i final del recorregut serà a Santa Fe de Montseny,des d'0n prendem camí vers la font de Passavets,per des d'aquest punt iniciar la pujada al cim del Turó de l'Home,sostre comarcal del Vallès Oriental (1.706m)tot passant per la Fageda Gran i l'Aveteda,amb magnífics exemplars d'arbres.
Des de l'emblemàtic cim,seguirem la carena que ens portarà a les Agudes,sostre comarcal de la Selva (1.706m)és un extraordinari mirador de la banda nord i també l'altre punt més elevat del Parc Natural del Montseny.
La baixada la farem per un corriol entre una fageda d'extraordinària bellesa,on trobarem la font de Brianço on hi dinarem.
Seguim el corriol que ens portarà a l'edifici anomenat el Convent i a continuació el sender que passa per un antic campament militar engolit per la vegetació,que porta el punt d'inici de Santa Fe de Montseny.Pep senyalant el Turó de l'Home


Coll Pregon i observatori meteorològic


Turó de l'Home,sostre comarcal del Vallès Oriental (1.706m)


Coll de les Agudes


Les Agudes,sostre comarcal de la Selva (1.706m)


Panoràmica de La Vall de Santa FeLa font de Briançó


Corriol entre una fageda


Turó de l'Home (1.705,8m)

Veure Vídeo TV3 EL Montseny    
http://youtu.be/2BwexPkAFQc

Les Agudes (1.705,4m)

1 comentario:

  1. Hola Pep, otra de esas excursiones que hacéis y que son dignas de andar por ella en pleno Montseny y en las que el divertimento de los senderistas esta garantizado.

    Una abraçada

    ResponderEliminar