jueves, 21 de junio de 2012

El Matagalls

Parc Natural del Montseny
 Itinerari: Coll de Bordoriol - Mirador de Coll de Bordoriol - SL-C82 - Font de Pastors - Corral de la Vila - Coll de Joan - Coll de Sabènia - Coll Pregon - GR 5-2 - Font de Coll Pregon - Collet de l'Home Mort - Matagalls (1.697m) - Coll Pregon - Font de Mosquits - Font de Llops - Coll de Bordoriol
Ruta: Circular
Lloc: Coll de Bordoriol
Senderistes: 85
Sortida: 17-06-2012
Distancia recorregut: 12,3 kms.
Guiada per: Toni Inglada
Grup: Anem a caminar Sta.Margarida i els Monjos



El Matagalls (1.697m) esta coronat per una creu espectacular documentada ja a l'any 1614 i és un vèrtex geodèsic insígnia del massís del Montseny, des d'on es pot veure, en un dia clar, una vista de bona part de Catalunya, convertit en un indret de peregrinatge per a molts excursionistes i aficionats al senderisme.


El Parc Natural del Montseny representa una síntesi dels paisatges de l'Europa occidental. Des de la base del massís fins a la cota 900 s'hi troben representats els sistemes naturals de la regió mediterrània, on dominen alzinars i pinedes. Al final d'aquest nivell i fins a la cota 1.600, la muntanya està coberta per rouredes i fagedes d'ambient centreeuropeu, amb també clapes d'avets. I als cims hi ha matollars i prats culminats, elements propis de la regió borealpina, essent aquí on trobem els principals punts enlairats d'aquest parc natural, declarat Patrimoni Universal per la UNESCO.



No hay comentarios:

Publicar un comentario