martes, 2 de octubre de 2012

Marmellar

 Marmellar es el poble més oriental del terme municipal del Montmell, el qual és el més enlairat i extens del Baix Penedès. L'antic poblet de Marmellar va ser del tot deshabitat l'any 1.976, quan un gran incendi assolà aquesta contrada. Està situat sobre un turó a 518 m d'alçada on l'església de Sant Miquel del segle XVII i el nucli antic, amb vestigis gòtics, es troben a la part més enlairada on vivien la gent amb més recursos econòmics, mentre que la part inferior constrüida, contava amb cases més modestes.
Es una llàstima que després de tants anys d'història, actualment estigui en estat ruïnos, en bona part a causa dels actes incívics i vandàlics.
Aquesta caminada podrem gaudir d'una marcada bellesa en l'entorn, dintre de l'espai natural Montmell-Marmellar, proper d'una zona fortament pressionada per l'afany de costrucció urbanística en el medi natural dels anys 60 i 70 del segle passat.
 Ruta: Circular doble
Lloc:  Marmellar
Senderistes:  57
Sortida: 30-09-2012
Distancia recorregut:  12 km
Guiada per: Toni Inglada
Grup: Col-lectiu Ecologista Bosc Verd


Enllaç fotografies de la caminada:  http://www.boscverd.org
                                                    http://www.caminades.tk
                                                    http://nova.caminades.info

 Itinerari
Talaia Mediterrania - Serra de Cal Casanoves - Puig de la Figuera - Marmellar - Els Poniols - Riera de Marmellar - Marmellar - Font de la Moja - La Talaia
Cliqueu per damunt la foto per tal de poder visualitzar totes les fotografies

No hay comentarios:

Publicar un comentario